lördag 5 februari 2011

Kuha

God morgon! Ligger i sängen och är lite halvsjuk. Första gången på hela resan jag har legat inne och mått dåligt. Fick inte behålla frukosten igår och har sedan dess inte ätit något. Knaprade i mig lite rostat bröd till frukost nu i hopp om att få tillbaka energin. Ligger nu och vilar upp mig lite medans André är ute och handlar. Familjen Joleby kom till Langkawi igår så vi ska försöka ta oss dit och träffa dom idag. Ska bli kul att träffa dom igen!
Tänkte också skriva lite om hur dom senaste dagarna här på ön har varit. Vi åkte ju Cable Car i torsdags och i fredags hade vi bokat en Mangrovetrip. Det var väldigt kul och intressant att se. Mangroveträden hade sina rötter i vattnet. Vi åkte runt med båt och fick se olika fåglar och djur. Kungsfiskare, apor och ödlor. Vi var också till en fiskfarm där vi fick se en 90 kilos Grouper! André fick klappa en stingrocka. Sedan åkte vi båt till ett ställe där vi matade örnar. Våran guide slängde mat i vattnet och örnana seglade ovanför oss och dök ner brevid båten för att fånga maten. Mäktigt att se. Det var både lite mindre örnar och stora havsörnar. Langkawi betyder tydligen ”röd-brun örn” på malaysiska.
På tripen lärde vi känna ett jättetrevligt tyskt par, Corinne och Florian, och på kvällen efter tripen åt vi en mycktet mysig middag tillsammans. Vi fick ett otrlogit bra erbjudande av dom, att sova inne på deras hotellrum den natten, eftersom vi inte hade hittat ett enda rum att bo i på hela Langkawi. Mycket tacksamma och trötta tog vi erbjudandet och smög in på deras rum. Vilken tur vi hade som träffade dom just den dagen och att just dom hade en extrasäng inne på rummet! Ödet, eller nåt..
På fredag morgon åt vi Malaysisk frukost tillsammans med Corine och Florian. Tror dock att det är därför jag ligger här nu. Kanske var lite för ovant för min mage. Men det var billigt, 25 kronor för frukost till fyra personer, inklusive dryck!!
Igår förflyttade vi oss från stranden in till Kuha, staden här på Langkawi. Vi bor på ett mysigt hotell med pool. Har bokat det här hotellet i fyra nätter, vilket känns skönt! 



Mangroveträd 

En apa hoppade över till våran båt 

Dålig bild men man kan ana den stora Grouper'n i alla fall 

André klappar stingrockan 

Örnar 

 Våran båt som vi åkte runt i. Stannade till på en jättefin strand också

Jag, Corinne, Florian och André

1 kommentar:

  1. Vilken fantastisk båtresa. Aporna är så gulliga. Stackars Stina som blev dålig, hoppas det går över snart. Kramar

    SvaraRadera