söndag 20 februari 2011

Ubud/Sanur/Kuta

Kanske är dags för ett lite vettigare inlägg nu. Vi har ju inte skrivit om hur vår lilla resa fortsatte efter Candi Dasa.
Ja, vi åkte alltså till Ubud. I Ubud var det väldigt mysigt, många små butiker och massor av konst och hantverk. Vi besökte "Monkeyforest" och till min stora glädje fick vi se massor av söta apor igen. Apbebisar är ju bara för söta! Man fick köpa bananer och mata dom. Apor är ju inte dumma så dom första fem aporna såg bananerna i min hand och vips så var dom slut. En apa klättrade upp på mig och en apa tog tag i Andrés byxor och ville ha mer.
Över natten tog vi in på ett billigt rum och dagen efter åkte vi vidare till Sanur. I Sanur hade vi hoppats på att få se av "paradiset Bali" som alla pratar om. Långa vita sandstränder och klart, blått vatten. Vattnet var klart men på botten var det svart av alger och stranden var inte alls vad vi hade förväntat oss. Vi blev faktiskt lite besvikna. Vi har inte lyckats hitta en enda bra sandstrand här på Bali. Åker man hit så ska man göra det för att snorkla och bada i pool, det var väldigt bra här. Shoppingen här är ju i och för sig bra, det gillar jag men André är inte lika förtjust.
Sanur erbjöd oss ett bra boende, vilket gjorde att vi stannade tre nätter där. Det enda vi (eller snarare jag) hade att klaga på över boendet var att det var för mycket koppar i poolen. Efter första dagen blev mitt hår GRÖNT!!! Smått panikslagen söker jag på internet hur man blir av med detta och läser att man ska ha ketchup i håret. Ketchupen tog bort det mesta men jag har fortfarande lite slingor av gul/grönt/blått hår kvar.
Efter Sanur bar det av till Kuta igen. Vi hade hittat ett boende där via internet men det var mycket svårare att hitta det i verkligheten. Taxichauffören visste inte om boendet och ingen på gatan visste om det heller. Ryggsäckarna var som vanligt riktigt tunga och solen stekte på. Dösvettigt var det. Till slut hittade vi ett café med internet och letade reda på adressen. Då gick det bättre.
Nu har vi bott här på Mahkota House i två nätter. Skönt boende och skön pool. Dock är poolen lite för varm, men det känns tråkigt att klaga över något sånt!

Igår kväll var vi på konsert här i Kuta. André såg på facebook att Iron Maiden skulle spela här den kvällen. Impulsiva som vi är fixade vi snabbt till oss och drog in och köpte biljetter och besökte konserten. Vääldigt häftigt att få se ett sånt stort band här! Inte helt min musiksmak men ändå riktigt bra.
Nu är tiden inne för att åka vidare till Thailand. Planet går om drygt två timmar. Äntligen tillbaka till vårat älskade land. Första stoppet är i Khao Lak, Pakarang. Ska bli härligt! 

Hinner inte lägga upp bilder nu men det kommer så småning om... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar