söndag 19 februari 2012

Siem reap

Första hela dagen i Siem Reap är nu till sin ända. Vi började dagen med att åka till Angkor, en ruinstad strax norr om Siem Reap, där vi fick se många otroligt fascinerande tempelruiner. Helt otroligt vilka hantverk och hur fin dom kunde bygga. Det mest berömda templet, Angkor Wat, har vi dock sparat tills imorgon. Vi tänkte se det i gryningen, det ska tydligen vara helt magiskt.
Vi har äntligen lyckats komma in i tidsomställningen nu, det tog lite längre tid än sist, får se hur det blir imorgon när vi ställt klockan på 04.30 för att hinna med solens uppgång. Men ni får inte tro att vi klagar, det är ju inte värre än att vi tar en middagslur vid poolen när vi kommer tillbaka!
På kvällarna har vi gått in till Old Market samt Night Market och strosat runt, ätit god mat vid några gatuhak och bara njutit av känslan att vi äntligen är här.
Hotellet vi bor på nu är jättemysigt och verkligen prisvärt. Personalen är underbar och vi stortrivs.

Flygplatsen i Siem Reap, väldigt annorlunda och mysig 

 Hotellet

Här används inga stegar 

Angkor, Bayon-templet

Angkor 

Som att vara i Rolfhamre tyckte André 

Lång brant trappa, Angkor 

Väggar i templen, riktiga hantverk 

Blekfisar (än så länge) vid en häftig rot 

Angkor

2 kommentarer:

  1. Roligt att höra ifrån er och se bilderna. Skönt att André känner sej som hemma hos oss!! Ta det lugnt och var rädda om er. Kram

    SvaraRadera
  2. Underbart att höra från er! Jag har eran blogg uppe hela tiden för att se om ni skrivit något! Jag är hemma och sjuk & kommer ha Skype uppe imorgon om ni får tid så kan ni väl kolla in där. Njut nu av att inte behöva tänka på jobb och kalla Sverige :-) massa kramar
    Signe

    SvaraRadera